Mesin pertanian kaayaan grinding jeung solusi

1, maké kacapean
Kusabab pangaruh bolak-balik beban jangka panjang, bahan bagian bakal pegat, anu disebut ngagem kacapean.Retakan biasana dimimitian ku retakan leutik pisan dina struktur kisi logam, lajeng laun naek.
Solusi: Ieu kudu dicatet yén konsentrasi stress sahiji bagian kudu dicegah saloba mungkin, ku kituna celah atawa tightness sahiji bagian cocog bisa diwatesan nurutkeun sarat, sarta gaya dampak tambahan bakal ngaleungitkeun.
2. Pakai plastik
Dina operasi, bagian pas gangguan bakal subjected mun duanana tekanan sarta torque.Under Peta dua gaya, beungeut bagian nu kamungkinan ngalaman deformasi palastik, kukituna ngurangan tightness fit.Ieu malah mungkin pikeun ngarobah pas gangguan kana gap fit, nu mangrupakeun maké plastik.Lamun liang leungeun baju di bearing jeung jurnal mangrupa gangguan fit atawa pas transisi, sanggeus deformasi palastik, éta bakal ngakibatkeun rotasi relatif jeung gerakan axial antara bearing leungeun baju jero jeung jurnal, nu bakal ngakibatkeun aci jeung loba bagian. dina aci ngarobah posisi silih, sarta bakal deteriorate kaayaan teknis.
Solusi: Nalika ngalereskeun mesin, perlu taliti mariksa permukaan kontak tina bagian pas gangguan pikeun ngonfirmasi naha éta seragam sareng naha éta saluyu sareng peraturan.Tanpa kaayaan husus, bagian pas gangguan teu bisa disassembled di will.
3. abrasion grinding
Bagian sering gaduh abrasives teuas leutik napel na beungeut cai, hasilna goresan atawa scrapes dina beungeut bagian, nu urang biasana anggap maké abrasive.Bentuk utama ngagem bagian-bagian mesin pertanian nyaéta ngagem abrasive, sapertos dina prosés operasi lapangan, mesin mesin pertanian sering ngagaduhan seueur lebu dina hawa dicampurkeun kana aliran hawa asupan, sareng piston, ring piston sareng témbok silinder bakal diselapkeun sareng abrasive, dina prosés gerakan piston, sering bakal ngeruk piston sareng témbok silinder.Solusi: Anjeun tiasa nganggo alat panyaring lebu pikeun ngabersihan hawa, suluh sareng saringan minyak dina waktosna, sareng bahan bakar sareng minyak anu kedah dianggo diendapan, disaring sareng dibersihkeun.Saatos uji run-in, perlu pikeun ngabersihan saluran minyak sareng ngagentos oli.Dina pangropéa sareng perbaikan mesin, karbon bakal dipiceun, dina manufaktur, pilihan bahan kedah gaduh résistansi ngagem anu luhur, ku kituna ngamajukeun permukaan bagian-bagian pikeun ningkatkeun résistansi ngagem sorangan.
4. maké mékanis
Perkara teu sabaraha luhur akurasi machining sahiji bagian mékanis, atawa sabaraha luhur roughness permukaan.Lamun make kaca pembesar mariksa, anjeun bakal manggihan yén aya loba tempat henteu rata dina beungeut cai, nalika gerakan relatif bagian, éta bakal ngakibatkeun interaksi ieu tempat henteu rata, alatan aksi gesekan, éta bakal terus mesek kaluar logam dina beungeut bagian, hasilna dina bentuk bagian, volume, jeung sajabana, bakal terus robah, nu maké mékanis.Jumlah maké mékanis patali jeung sababaraha faktor, kayaning jumlah beban, laju relatif gesekan sahiji bagéan.Upami dua jinis bagian anu silih gosok didamel tina bahan anu béda-béda, antukna bakal nyababkeun jumlah anu béda.Laju maké mékanis terus ngarobah.
Dina awal pamakéan mesin, aya jangka pondok run-di, sarta bagian ngagem gancang pisan dina waktu ieu;Saatos periode ieu waktos, koordinasi bagian boga standar teknis tangtu, sarta bisa masihan muter pinuh kana kakuatan mesin.Dina waktos kerja anu langkung lami, ngagem mékanis rélatif laun sareng kawilang seragam;Saatos période operasi mékanis anu panjang, jumlah ngagem bagian bakal ngaleuwihan standar.The deterioration tina kaayaan maké worsens, sarta bagian bakal ruksak dina waktu anu singget, nu mangrupa jaman maké lepat.Solusi: Nalika ngolah, perlu ningkatkeun katepatan, kasar sareng karasa bagian, sareng akurasi pamasangan ogé kedah ningkat, ku kituna ningkatkeun kaayaan pamakean sareng ngalaksanakeun prosedur operasi.Eta kudu ensured yén bagian bisa salawasna dina kaayaan lubrication rélatif alus, jadi lamun ngamimitian mesin, mimiti ngajalankeun di speed lemah sareng beban lampu pikeun sawatara waktu, pinuh ngabentuk pilem minyak, lajeng ngajalankeun mesin normal, jadi nu maké bagian bisa ngurangan.

4

waktos pos: May-31-2024